MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 března, 2017

Poslední čarodějka - Zpívající město

Recenzní e-kniha


Už od první stránky jsem čekala se zatajeným dechem, jak se bude kniha vyvíjet a hlavně o čem bude. Bylo totiž velkou otázkou, co bude následovat a v případě, že se mi to bude líbit, byla jsem rozhodnutá si sérii pořídit i papírově...

Co byste měli očekávat, pokud jste ještě nečetli Jackabyho? Takový malý mix vyšetřování alá Sherlock Holmes, říznutý s příšerami a monstry a nejen dalšími mýtickými potvorami. Vše se odehrává v 19. století, takže i trochu dobová atmosféra, civilizace v rozkvětu a tak podobně...

Začátek je lehce zdráhavý, než se příběh rozjede a také jsem potřebovala pár stránek, než jsem si rozpomněla na některé detaily. Každopádně styl autorova psaní je víc než přívětivý a okamžitě mě zaujal. Vtáhlo mě to ke čtení, ani jsem pomalu nevěděla jak. Musím podotknout, že v textu nenajdete žádné těžké a dlouhé popisy, spíše rychlé věty, dialogy a konstatování, nic složitého, co by čtenáře příliš brzdilo. Tím pádem jsem knihu měla spíše jako takovou oddechovou jednohubku, která mě nesmírně potěšila a pobavila. Poslední dobou začínám tyto knihy vyhledávat, protože mě jejich čtení víc zaujme.

Postavy jsou sympatické a pohodové. Není jich moc ani málo, tak akorát k zapamatování, aby se v tom člověk neztratil. Co hlava, to jiný charakter, takže s některými postavami jsem se nasmála, s jinými byla vážná. I když dojde k vyšetřování vraždy a nějakých dalších zločinů, neznamená to, že nemůže dojít i na humorné pasáže. Díky tomu se člověk i trochu 'osvěží' a nemusí celou knihu číst s vážnou tváří, jelikož tu není nouze ani o akci či špětičku napětí.

Zhruba v půli knihy jsem měla malé tušení, co by mohlo být tou hlavní příšerou, autor mě však velice šikovně vyvedl z omylu a naservíroval mi úplně jiné vysvětlení. To mě dostalo i potěšilo, protože bylo hned vidět, že vše má v knize své místo a důležitost. Rozhodně šlo o velice dobře vymyšlené zakončení. Závěr zůstal otevřený pro další knihu a slibuje další honbu za klíči, které nás povedou k tomu největšímu padouchovi. Tak vzhůru za ním, ať ho brzy odhalíme...

S knihou jsem opravdu spokojená. Moc se mi líbila, ani jsem nečekala, že vývoj bude takový. Její přečtení mě skutečně přesvědčilo o tom, že tuto sérii budu potřebovat ve své knihovně, takže to budu muset co nejdříve napravit :-)


Nejenže byl obsah třinácté kapitoly na žádost mého zaměstnavatele vypuštěn — byl vyrván přímo z psacího stroje, roztrhán a použit jako vystýlka do terária jedné obzvláště nedůtklivé žáby.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Případ ukradeného zubu
Beastly Bones
Jackaby
2
William Ritter
Vratislav Kadlec
Fantasy
2015 originál / 2017 překlad
270
Host
978-80-7491-875-9

Anotace Databazeknih.cz:
Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být, zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzváni, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy. Nejprve se objeví zákeřní měňavci zamaskovaní jako roztomilá koťátka. O den později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad’s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neidentifikovatelná bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou jen zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamu, žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha.

Odkazy: host

Kde koupit knihu

http://www.paseka.cz/fayeova-lyndsay-lovci-vran/produkt-4227/    

Vyměnili jsme si s Jackabym rychlý pohled — nedokážu říct, zda jsem v jeho očích zahlédla znepokojení, nebo vzrušení — a oba jsme se rozběhli tím směrem.

Ukázka z knihy



Informace o autorovi

foto: Blesk

Databazeknih.cz: William Ritter je americký autor, vystudoval angličtinu a učitelství se zaměřením na tvůrčí psaní a folklor na Oregonské univerzitě. V současnosti učí na střední škole ve Springfieldu.

Překladatel


foto: Host (Kadlec, Vratislav)



 Za recenzní e-knihu děkuji nakladatelství Host.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

11 komentářů:

  1. Líbí se mi tvé recenze, jsou takové originální :) Kniha vypadá zajímavě, ale mám už takhle moc rozečtených sérií.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda :-) Obvykle mi připadají moje recenze bez života a o ničem...

      Vymazat
  2. Tvoje recenze je pro mě mučením. Na knihu se těším už od přečtení prvního dílu... vážně se k ní musím rychle dostat ještě jedna takhle skvělá recenze a... no vlastně nevím, co udělám, asi bouchnu nedočkavostí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sehnala bych, ale moje knihovna je plná knih, které volají "přečti si mě, přečti si mě", takže bych si je měla přečíst a nepřidávat k nim další :D

      Vymazat
    2. jo holka, ale to takhle budeš mít pořád, věř mi ;-)

      Vymazat
    3. Já vím, ale snažím se být hodná :D

      Vymazat
  3. Byla naprosto skvělá ! :) Zrovna na ní jdu také psát recenzi :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne