MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 února, 2017

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...





Třetí stříbrná kniha snů (15. 2.)
Je březen, jaro v Londýně je za dveřmi a Liv Silberová stojí před třemi zásadními problémy. Zaprvé: Lhala Henrymu. Zadruhé: Ta záležitost se sny je čím dál nebezpečnější. Artur přišel na kloub tajemstvím snového světa, díky nimž může páchat neskutečné zlo. Musí ho bezpodmínečně zastavit. Zatřetí: Livina matka Anna a Graysonův otec Ernest se chtějí v červenci vzít. A zlá Okrb, Graysonova babička, má na svatbu velké plány, každopádně však jiné než nevěsta. Liv má zkrátka plné ruce práce s tím, aby odvrátila všechny hrozící katastrofy... Spektakulární závěr snové trilogie! A konečně zjistíte, kdo je Secrecy!


Mizera (8.2.) - už nechci
Hrabě z Rothinghamu je mizera – a sobecký a nestoudný sukničkář. Alespoň je o tom přesvědčená celá Anglie. A jeho pověst se nezlepší, když ho sám princ z Walesu požádá, aby se oženil se svou milenkou – lady Elaine Wilmotovou – a on odmítne. Ve skutečnosti však hrabě není krutý člověk. A když jednoho dne při projížďce venkovskými lesy narazí na dívku v nesnázích, rozhodne se jí pomoci. Syringa Meltonová se totiž ocitla v nezáviděníhodné situaci – její rodina přišla o peníze a ona se musí vzdát nejenom domova a majetku, ale i daleko cennějších věcí. Hrabě se rozhodne mladé a nevinné dívce ukázat velký svět – a odveze ji do Londýna, aby tam začala žít nový život. To se však ukáže jako hrubá chyba. Na Syringu ve velkoměstě nečeká radost a štěstí, ale naopak hrozivé nebezpečí. Kam až sahá síť intrik, žárlivosti a touhy po penězích? Podaří se Syrinze uniknout ze smrtonosné pasti, která pro ni byla nachystána? A uvědomí si hrabě, komu ve skutečnosti patří jeho srdce?


Případ ukradeného zubu (15.2)
Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být, zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzváni, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy. Nejprve se objeví zákeřní měňavci zamaskovaní jako roztomilá koťátka. O den později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad’s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neidentifikovatelná bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou jen zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamu, žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha.


Zrada (6.2.)
Cie se podařilo zvládnout náročné zkoušky a prožívá své první dny na univerzitě v Tosu. Vzpomínky na brutální testování, při kterém umírali lidé, ji však děsí ze spaní. Ostatní studenti, kterým vymazali paměť, žijí v blahé nevědomosti. Cia však ví své. Ve snaze odhalit odpornou pravdu o vražedných praktikách nejvyšších vládních úředníků vystavuje sebe i své blízké velkému nebezpečí. Zrádci, kteří usilují o moc, a nehodlají se jen tak vzdát, už totiž tuší, že Cia ví víc, než by měla…


Krvavé ostří (13.2.)
Celaena Sardothien je nejobávanější zabiják v celém království. I když pracuje společně s ostatními zabijáky sídlícími v Tvrzi vrahů, důvěřuje jen sama sobě a svému příteli Samovi. Když ji její intrikující mistr, Arobynn Hamel, pošle na různé mise, které ji zavedou na vzdálené ostrovy i na nepřátelskou poušť, začne jednat nezávisle na jeho rozkazech – ale tím zároveň zpochybňuje i svoji vlastní věrnost. A během svých výprav zjišťuje, že k Samovi cítí mnohem víc než jen obyčejné přátelství. Ovšem tím, že jedná, jak jí napovídá srdce, a vzpírá se příkazům, se ocitá ona sama i Sam ve smrtelném nebezpečí. Arobynn je nelítostný a zradu nikdy neodpouští. A zná za ni jen jediný trest – smrt.
Tato pětice novel odehrávajících se před dějem Skleněného trůnu nabízí pohled do dřívějšího života Celaeny – a je to opravdu fascinující čtení.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

12 komentářů:

  1. Taky už se těším na Silber :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. akorat za tu dobu odkladani si uz moc nepamatuji rpedchozi dily

      Vymazat
  2. Ano, tak Případ ukradeného zubu je i na mém seznamu a to i přesto, že mě Jackaby příliš neuchvátil. Věřím ale, že Ritter má potenciál, proto doufám, že se mi tento díl zalíbí o poznání více :)
    Přeji, ať se k tobě všecko, co přeješ, dostane co nejdříve a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krvavé ostří!!! Jasná volba. Pěkné shrnutí, budu držet palce, ať plány vyjdou :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jdu do Krvavého ostří a už se moc a moc těším! :) Jinak Třetí stříbrná nevyjde, jak jsem čekala. :D Je v plánu až někdy na začátek dubna.

    OdpovědětVymazat
  5. Na Krvavé ostří se také chystám! :D To je kniha, která mi za žádných okolností neuteče :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tolik skvělých knih, v únoru jich vychází opravdu hodně! Popravdě se divím, že sis dokázala vybrat jen pět knih.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se uskromnit. Jinak svůj seznam nestihnu ani do důchodu :-P

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne