MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 února, 2017


Recenzní kniha


 Tato kniha tak trochu představuje doplnění série. Odehrávají se v ní události dávno předešlé, které se staly ještě předtím, než jsme se se Celaenou úplně poprvé seznámili. Co se stalo a jaké to mělo následky už víme, ale neznáme přesné detaily a podrobnosti.

Kniha je rozdělena na pět částí, které se odehrávají v určitém časovém intervalu po sobě. Spousta věcí už byla jasná předem díky různým připomínkám skrz celou sérii, nicméně i tak autorka dokázala přinést spoustu novinek a potěšit tak nejedno oko. Já byla rozhodně spokojená, protože mám ráda, když už je nějaký svět tak obsáhlý a knižní série tak dlouhá, že je možnost se v tom piplat trochu více dopodrobna.

V knize je hlavní hrdinka ještě mladá, šestnáctiletá holka. Je na ní vidět, jaký je z ní snob, nafoukanec a arogantní fracek. Nejednou by určitě někomu stála za facku, nicméně se není ani čemu divit, vzhledem k okolnostem při nichž vyrůstala a nadále žila. Hlavně její smýšlení, že je nejlepší z nejlepších a přesto se jí pár lidí dokázalo dostat za záda. Nicméně se mi líbí, jak je na knize vidět její vývoj, co ji formuje, jak začíná přemýšlet nad vším a snaží se plánovat i do budoucna. Samozřejmě to zatím bylo nejvíce vidět v Královně stínů, takže autorka určitě má ještě další esa v rukávu.

Co se týče děje, všechno pěkně plyne bez sebemenších zádrhelů. Tím, že z knihy konečně není taková bichle, tak má člověk hned lepší pocit, že to všechno ubíhá tak nějak hezky rychle. Rozhodně nemůžu knize upřít čtivost, nějakou tu akci a pohodovost. S první knihou nesrovnatelné.

Prostě kniha se četla naprosto sama. Stále je vidět, jak se Sarah ve psaní zlepšuje a jsem moc ráda, že od Skleněného trůnu se lépe chytla a s každou další knihou se to čte lépe a lépe. Za mě rozhodně spokojenost největší a už se těším na další díl...
 

Opět se porozhlédla po stínech a připravovala se na možný další útok. Mladá žena stojící poblíž ji sledovala a vrhla na ni spiklenecký úsměv.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Krvavé ostří
The Assassin's Blade
Skleněný trůn
0.1 - 0.5 (pět povídek předcházející 1. díl)
Sarah J. Maas
Ivana Svobodová
Fantasy
2014 originál /2017 překlad
352
CooBoo
978-80-7544-272-7

Anotace Databazeknih.cz:
Celaena Sardothien je nejobávanější zabiják v celém království. I když pracuje společně s ostatními zabijáky sídlícími v Tvrzi vrahů, důvěřuje jen sama sobě a svému příteli Samovi. Když ji její intrikující mistr, Arobynn Hamel, pošle na různé mise, které ji zavedou na vzdálené ostrovy i na nepřátelskou poušť, začne jednat nezávisle na jeho rozkazech – ale tím zároveň zpochybňuje i svoji vlastní věrnost. A během svých výprav zjišťuje, že k Samovi cítí mnohem víc než jen obyčejné přátelství. Ovšem tím, že jedná, jak jí napovídá srdce, a vzpírá se příkazům, se ocitá ona sama i Sam ve smrtelném nebezpečí. Arobynn je nelítostný a zradu nikdy neodpouští. A zná za ni jen jediný trest – smrt.
Tato pětice novel odehrávajících se před dějem Skleněného trůnu nabízí pohled do dřívějšího života Celaeny – a je to opravdu fascinující čtení.

Obsahuje novely:
Vražedkyně a Pán pirátů
Vražedkyně a léčitelka
Vražedkyně a poušť
Vražedkyně a podsvětí
Vražedkyně a říše

Odkazy: dobre-knihy.cz

Plavala ze všech sil ke zdi a měla co dělat, aby ji proud nestrhl mimo ústí tunelu. Narazila do stěny a pevně se jí chytila.

Ukázka z knihy



Kde koupit knihu

 
http://www.paseka.cz/fayeova-lyndsay-lovci-vran/produkt-4227/   

Informace o autorce

foto: That's Normal

Databazeknih.cz: Sarah J. Maas pochází z New Yorku. Její knihy jsou na nejvyšších pozicích žebříčku. A to i podle New York Times. Napsala sérii knih, která vyjde i v České republice. Dnes žije v Kalifornii. Když není zrovna zaneprázdněná psaním, prozkoumává spolu se svým manželem kalifornská pobřeží. 



Za recenzní knihu děkuji knihkupectví Dobré knihy.



Knižní téma | Throne of Glass (Skleněný trůn) • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Já už tu knížku chci taky! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem zatím u konce třetí povídky - a ta se mi líbila ohromně. I když jsem hrozně zvědavá, co se z toho vyvrbí, protože ty první dvě sice byly zajímavé, ale nějak extra mě nechytli. Doufám, že se tam ještě pořád ukáže Sam :)
    A co se té bichle týče - ta by mi vůbec nevadila, protože Sarah J. Maas můžu číst prostě pořád :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám, že si na celou sérii najdu brzo čas! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se na ni chystám. Jsem ráda, za kladný ohlas. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně jsem byla spokojená. Až jsem měla chuť si to přečíst všechno znovu...

      Vymazat
  5. Také se na ni chystám a rozhodně si ji nenechám ujít! :) Jsem ráda, že se ti líbila :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne