MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 prosince, 2016

Shrnutí týdne #125

neděle, prosince 04, 2016 8 komentářů
Tento týden se ukázal jako poněkud náročný. Odpadla nám další kolegyně, ze sedmi jsme zůstaly jen dvě. Takže si určitě dokážete představit, jak to musí před vánocemi vypadat. Navíc už od pondělí bojuji s bacily a zatím vyhrávají oni nade mnou. Ani moje hlasivky už nezní jako moje... Takže chodit do práce je úplné utrpení. Ale vrhneme se na nějaké pozitivnější věci...

Už minulý týden jsem si hrála s osvětlením knihovničky, jelikož si stromeček nechystám, a nějakou tu vánoční atmosféru to v pokoji chtělo. A tak jsem navěsila světýlka mezi knihy. Docela by se mi líbilo mít nějaké takové řešení na trvalo, jen nevím, jestli bílé nebo barevné nebo co a jak. Máte doma někdo osvětlenou knihovničku celoročně?


Poslední dobou jsem ani nezahálela, co se týče filmů. Zkoukla jsem hned několik nových kousků. V článku jsem vám tak trochu zkritizovala další sedm titulů. Tak se podívejte, buď vás odradím nebo nalákám :-) Teď před vánoci už spíše vytáhnu starou dobrou klasiku, filmy na sváteční téma, animáky a tak podobně. Máte nějaké oblíbence?

poster poster poster poster poster poster poster

Na prosincové čtení jsem si nachystala tři knihy. Dvě z nich nejsou zrovna žádní drobci. A tak doufám, že se mi podaří můj plán splnit, jelikož mi zbývají už jen tři knihy na roční výzvu. A to prostě musím dát! :-D Nocte už mám za sebou, momentálně čtu Královnu stínů a pak se vrhnu na Královnu ohně... V tomto týdnu jste si tedy mohli přečíst hned dvě recenze. Jednu na Válku za bílého dne, kterou už mám konečně za sebou. Jupí... A druhou recenzí je zmíněné Nocte...



Vzhledem k tomu, že došlo k přelomu měsíce, poctivě jsem si sepsala všechny nové knižní přírůstky plus seznam knih, které jsem přečetla. Číst jsem nestihla příliš, ale i tak jsem ráda, ono se to zase pěkně vyrovnalo v počtu stránek :-) A nové přírůstky? Z toho jsem musela mít radost, to jinak nešlo...



V práci jsem si odložila nějaké knihy. Máme slevovou akci. A pokud se to podaří sečíst i se zaměstnaneckou slevou, tak to bude paráda... Každopádně jsem si odložila Ready Player One, Tmavé stěny Willardu, Nedej se a Císařovy čepele... Co říkáte na tyto knihy? Doporučíte nebo odradíte?

Jsem strašně ráda, že už sedím. Rychle si uvařím večeři, dnes je to rychlovka, rizoto... Asi mrknu na nějaký film a budu pokračovat ve čtení. Možná ještě doladím nějaké detaily šablony. Konečně se mi podařilo změnit zápatí. Takže mi nezbývá, než se s vámi rozloučit, hezký adventní večer a mějte se hezky :-)

PS: Připomínám, že za tři dny končí soutěž...


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji





Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Jůůů, ty světýlka v knihovně vypadají opravdu krásně! :) Jinak držím palce, ať výzvu nakonec pokoříš. Jakou knihu máš v plánu jako tu poslední, až dočteš obě Královny? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji.
      To popravde jeste nevim. Asi si vyberu podle toho jak budu stihat. Kdyz ne, tak nejakou jednohubku ;-)

      Vymazat
  2. Ta knihovna vypadá úžasně! Já čekám až se truhlář konečně rozhodne tu mojí dodělat, ale sliboval, že do Vánoc to bude. ♥ Na tu bych si ráda nalepila takové ty barevné svítící lišty. :)
    Teď mi došlo, že jsem ještě neviděla Hledá se Dory :o

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně i já mám Winter a těším se na ni! :)
    Sedmero krkavců jsem také viděla a ta pohádka mě skutečně překvapila! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, držím palce, ať je brzy líp a ať Ti práce dává zabrat co nejméně... Jinak knihovničku máš vyzdobenou nádherně, já jsem tedy jeden z těch, kdo mají světýlka celoročně a nemůžu si to vynachválit. Mám knihovnu po celé zdi za postelí a necháváme světýlka svítit přes noc, příjemněji se nám tak spí.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne