MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 listopadu, 2016

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...


Apollonův pád - Utajené orákulum  (7.11.)
Jak nejlíp potrestat boha?
Tím, že z něj uděláte smrtelníka!
Přesně tak dopadl bůh slunce Apollón. LUP! - a z nesmrtelného boha je šestnáctiletý kluk. Bez božských schopností a se spoustou nepřátel za zády se válí ve smradlavé newyorské popelnici. Pokud chce z téhle bryndy vyváznout se zdravou kůží a dostat se zpět mezi bohy, musí přesvědčit Dia a získat jeho ztracenou přízeň.
Existuje jen jediné místo, kde může hledat pomoc: základna moderních polobohů známá jako Tábor polokrevných.

Královna stínů (14.11.)
Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.

Třetí stříbrná kniha snů (30. 11.)
Je březen, jaro v Londýně je za dveřmi a Liv Silberová stojí před třemi zásadními problémy. Zaprvé: Lhala Henrymu. Zadruhé: Ta záležitost se sny je čím dál nebezpečnější. Artur přišel na kloub tajemstvím snového světa, díky nimž může páchat neskutečné zlo. Musí ho bezpodmínečně zastavit. Zatřetí: Livina matka Anna a Graysonův otec Ernest se chtějí v červenci vzít. A zlá Okrb, Graysonova babička, má na svatbu velké plány, každopádně však jiné než nevěsta. Liv má zkrátka plné ruce práce s tím, aby odvrátila všechny hrozící katastrofy... Spektakulární závěr snové trilogie! A konečně zjistíte, kdo je Secrecy!

My ostatní tu jen tak žijem (10.11.)
A co když nepatříš mezi vyvolený? Mezi ty, co maj za úkol zlikvidovat zombíky nebo bojovat s duchomorama (nebo co má to modrý světlo a všechny ty mrtvoly zase sakra znamenat)? Co si počít, když jsi jako Mikey? Kluk, kterej chce prostě jenom odmaturovat, užít si maturitní ples a možná už konečně sebrat odvahu a pozvat Hennu na rande dřív, než se něco semele a někdo už zase vyhodí školu do vzduchu. Protože někdy má člověk větší trable než to, že se tenhle měsíc už podruhý schyluje k zániku světa, a někdy prostě musí umět najít i v obyčejným životě něco neobyčejnýho. I když třeba tvýho nejlepšího kámoše uctívaj pumy jako modlu.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

15 komentářů:

  1. Kruci, kruci, kruci! Toho zase je! A moc děkuju, že jsi mi takhle řekla, že Apollón vychází už teď v listopadu, myslela jsem, že později :D

    OdpovědětVymazat
  2. Docela mě láká Patrick Ness. Četla jsem od něj Volání netvora a to je prostě naprosto fantastická záležitost, tak uvidím, jestli mrknu i po tomhle.
    Tak ať se ke všem dostaneš :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  3. Královna stínů je nutností, kdybych neměla první tři knihy v češtině, mám ji už přečtenou v angličtině :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ni hodne zvedava, treti dil byl zatim nejlepsi, s kazdou knihou se autorka zlepsuje :-) Takze toto bude epic...

      Vymazat
  4. Tu knihu od Nesse si chci pořídit už delší dobu, ale vůbec jsem nepostřehla, že je v plánu české vydání. To ji teď budu určitě všude vídat a už déle neodolám ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si mozna pockam na recenze ostatnich, nez se rozhodnu do ni investovat...

      Vymazat
  5. Teď vychází samé skvělé knihy :) Královnu stínů si také určitě přečtu, ale nejdřív se musím dostat k Dědičce ohně :D
    Jinak Silber si určitě také pořídím, abych se pak mohla pustit do celé série naráz. A poslední kniha mě lákala už v angličtině, takže jsem nadšená, že vyjde i u nás :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silber je ted dost sporna, protoze nekde je uvedeno listopad a nekde leden noveho roku. Tak nevim. Kazdopadne letosni podzim je na knihy nejlepsi obdobi...

      Vymazat
  6. Já radši ani nepřemýšlím, co vyjde v listopadu, protože jsem stále okouzlená ze všech říjnových novinek :D

    OdpovědětVymazat
  7. První tři knihy taky potřebuju :D Poslední kniha mi nic neříká, ale nevypadá špatně :) Snad si je pořídíš :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne