MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 srpna, 2016

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

Dvůr trnů a růží (8. srpna 2016)
Sarah J. Maas
Úžasný a mrazivý příběh na motivy příběhu Krásky a Zvířete. Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale Tamlin – jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.

Tulák (16.6. 2016) 
Peter Newman
Anotace: Strhující debut plný úplatných a zkažených rytířů a ztroskotaných létajících lodí. A v centru děje stojí tajemná postava osamoceného tuláka. Svět je zničený, slunce se rozpadlo na dva kusy. Z trhliny se vyvalila démonická stvoření, přivlastnila si svět a ničí vše, co jim přijde do cesty, zemi i lidi. Lidé svedli bitvu a prohráli. Rytíři a ochránci zemřeli. Nesmrtelní vůdci byli umlčení. UŽ není naděje. Je jen Tulák. Tulák je zničený, zlomený muž: nemá jméno, nemluví. Ale opatruje poslední naději lidstva. O jeho vzácné břemeno ho chce připravit mnoho zlých sil. Co se událo, že se svět změnil v noční můru plnou démonů? Proč síly zla Tuláka tak neúprosně pronásledují? A coje vlastně Tulák zač?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

13 komentářů:

  1. Tak se nakonec v srpnu přece jen něco našlo :) Ať si k Tobě knihy najdou cestu co nejrychleji a ať Tě čtení baví :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám v srpnu těch plánů víc, tenhle měsíc je zatím snad nejnáročnější na knihy, co vychází. Snad ještě nikdy jsem jich tolik v jednom měsíci nechtěla :D
    Jinak se na tyhle dvě taky chystám a jsem opravdu zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja jich mam taky vic, jak jsem zjistila, spousta knih se presunula prave na srpen, pokud nedojde zase k zadne zmene... takze to muze byt uplne jinak

      Vymazat
  3. Potřebuju obě! A ještě Šťastně až navěky k Selekci..:)

    Myslela jsem si, že Tulák bude démonské a temné fantasy, ale ono je to scifi, a já scifi nemusím. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Dvůr trnů a růží si chci pořídit také :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně tyto dvě mě také zaujaly :)

    http://mybookishimagination.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Na Dvůr trnů a růží se moc těším :) Miluji předelávky pohádek, především Krásky a zvířete.

    O Tulákovi jsem neslyšela, ale podle anotace zní opravdu zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Měsíční kroniky mě strašně bavily, ale z tohoto mám trochu obavu. Nebudu spěchat...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne