MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 srpna, 2016

I letos se chystá akce Den nepřečtených knih. Já sice budu zrovna v práci, ale měla bych mít ranní, to znamená, že bych svoje odpoledne mohla obětovat knihám. Nebudu si dělat žádný plán dopředu, prostě přečtu co přečtu a pak sem zapíšu svůj průběh :-)

Oficiální informace

Některé knihy vstoupí do našich životů v nesprávném čase a zůstanou nepřečtené. To však neznamená, že se k nim nemůžeme později vrátit. Mohou nás tak inspirovat k životním změnám, naučit něco nového nebo nás pobavit.

Nezapomeň, že v Den nepřečtených knih, středu 31. srpna 2016, můžeš dát šanci právě takovým knihám. Už víš, co budeš v tento den číst? Vyfoť, jak trávíš Den nepřečtených knih, a zapoj se do soutěže o knižní poukázky!

#ViceCasuNaCteni


Jak to celé vzniklo?
Od roku 2011 v České republice (a vlastně i na Slovensku a všude na světě) oslavujeme 31. srpna Den nepřečtených knih.

Jsme knihomolky a knihomolové, takže když jsme se dozvěděli, že až 27% všech knih v našich knihovnách zůstává nepřečtených, bylo nám to moc líto. A protože chceme, aby lidi knihy nejen kupovali, ale hlavně četli, vytvořili jsme svátek, který dává každému možnost věnovat trochu času knize, kterou ještě nepřečetl.




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Sakra, ten den mám zrovna zubaře, ale odpoledne bych snad taky číst mohla :) Co za knihy plánuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravděpodobně pokračování Démonského cyklu. To je pěkná bichle :-D

      Vymazat
  2. Já určitě číst budu. Ale ne moc extra jen jako každý jiný den. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Že bych plánovaný read-athon posunula na středu? :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne