MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 července, 2016

Můj seznam přání v červenci

pondělí, července 04, 2016 8 komentářů
Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

 

Poslední hvězda (20. července 2016)
Poslední díl Páté vlny. První dvě knihy se mi hodně zamlouvaly a já tedy doufám v epické uzavření :-P

Anotace: V jedné chvíli tu jste a v další už nejste. Tak to bylo i předtím, než Jiní přišli. Jiní nevynalezli smrt, pouze ji dovedli k dokonalosti. Dali smrti tvář, aby na nás vyzráli, protože věděli, že je to jediný způsob, jak nás zničit. Konec nenastane na nějakém kontinentu nebo v oceánu, na žádné hoře ani planině, v džungli či v poušti. Skončí to tam, kde to začalo, kde to zůstalo od samotného počátku: na bitevním poli v posledním bijícím lidském srdci. Naším nepřítelem jsou Jiní, ale zároveň my sami. Jsou všude kolem nás, a přitom nejsou nikde. Touží po naší Zemi, a přesto chtějí, abychom ji měli my. Přišli, aby nás zničili i zachránili. Ovšem za těmito hádankami se nachází jediná pravda: Cassie byla podvedena, a stejně tak Eso, Zombie a Nuget. A s nimi i všech sedm miliard lidí, kteří kdysi žili na naší planetě. Podvedeni Jinými, podvedeni námi samotnými. V posledních dnech na Zemi se zbylí přeživší budou muset rozhodnout, co je důležitější: jestli záchrana vlastních životů... nebo lidskosti.

Nahraný (4. července 2016)
Již šestý díl Kronik železného druida. Zatím mám přečtené jen dva díly, ale s touto sérií jsem spokojená a nehodlám to jen tak měnit...

Anotace: Po dvanácti letech tajného výcviku je Atticus O'Sullivan konečně připraven svázat svou učnici Granuaile se zemí, a zdvojnásobit tak počet druidů na světě. V předvečer obřadu se ale svět, který ho považoval za mrtvého, náhle dozví, že stále žije, a tuze rád by ho poslal zpátky do hrobu.
Attikovi nezbývá, než aby se s Granuaile a se svým věrným irským vlkodavem Oberonem vydal k úpatí Olympu, kde si na něj už brousí zuby římský bůh Bakchus, který mu přísahal pomstu – bude si ovšem muset počkat ve frontě za prastarým upírem, skupinou temných álfů a starým šibalským bohem, pro které je ZABÍT DRUIDA podle všeho priorita číslo jedna.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Druhé dvě knihy neznám, ale na Winter se těším... i když jsem ani nevěděla, že už má vyjít :D

    OdpovědětVymazat
  2. Poslední hvězdu bych si chtěla také pořídit, ale to bych si nejdřív musela koupit a přečíst druhý díl :D Pořád jsem se k němu jaksi nedokopala :D

    OdpovědětVymazat
  3. Winter musím taky mít! :o Ale prý bude i pátý díl :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný seznam, ať se splní! Mě lákají především Měsíční kroniky :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne