MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

11 června, 2016

Jako obvykle jsem si dala tři měsíce pauzu a nyní přicházím s novým přehledem. Knihovny jsou samozřejmě několikrát úplně přeskládané a přeorganizované. Tak se pojďme podívat na to, jak to dopadlo tentokrát, já na to musím pořád koukat před spaním :-)

"Tento projekt má na svědomí Abyss"
 
Ten základ, rozložení regálů, je stejný a neměnný. Už nemám místo, takže v tomhle ohledu už k žádným změnám docházet nebude. Maximálně budu nadstavovat ke stropu :-P Nebo že by kolem celého pokoje u stropu byly police? :-D To už bych byla vážně nemocná...



Začneme tedy zprava. Po velkém úklidu a asi víc jak hodinovém oprašování a umývání regálů, jsem knihy naskládala úplně jinak než předtím. Tentokrát nahoře začíná mix knih z různých nakladatelství. Obvykle jednokusy... Na další poličce začíná Fragment... Ten zabírá nejvíce místa :-)




Pokračování Fragmentu. Snažila jsem se to i trochu sladit barevně. Horní police je pana Riordana :-) Spodní jsou další knihy...






Moje minisbírka z Egmontu. Ten se v poslední době rozrostl jen díky Měsíčním kronikám, které mě tak strašně polapily... Pod ním je Baronet. Zatím jen pár knih, protože od vidění jsem si všimla, že toto nakladatelství je zaměřené převážně na romantiku. V tomto případě jsem měla štěstí na těch pár fantasy či sci-fi výjimek :-) A úplně z kraje knihy o Avataru Jamese Camerona.



Druhý regálek začíná Zoner Pressem. Jediné knihy (Kroniky Sialy), které mám díky Levné knize. Jinak bych se k tomu asi neměla, v tomto nakladatelství jsem našla jen pár knih, ale nikdy jsem se nějak nerozhoupala je zkusit. Zastoupení opravdu mizivé a jestli se někdy rozroste, to nevím... Pod ním je police věnována jen Harry Potterovi ♥ Za knihami mám ještě schovanou mapku Bradavic a okolí :-)




Zde začíná moje CooBoo přehlídka. V poslední době jsem knihám tohoto nakladatelství docela propadla. Neznamená to, že musím mít každou jejich vydanou knihu, ale hodně často se mi trefí do vkusu... A to je co říct. A ty jejich obálky...



V menším zastoupení nakladatelství Host. Od nich mívám na recenze elektronické knihy, tudíž doma papírových verzí mnoho nemám. Jen ty, co mě hooodně zaujaly. Sérii Milenium jsem vyhrála, takže to je výjimka... Ale moje lásky největší jsou Kostičas, Stín krkavce a Jiskra v popelu.









Nyní jsme u malých knihoven uprostřed. Úplně nahoře Fortuna Libri, osamocený Slovart (snad se mi poštěstí i něco jiného, docela mě láká nová Alenka v říši divů) a z kraje Omega. Pod nimi Triton a Leonardo...



Následuje Knižní klub, který se mi také poněkud rozšiřuje a to především díky různým slevám a výprodejům. Mimo to tu mám některé kousky, které jsem prostě musela mít, viz Nástroje smrti :-D





Tady jsem oddělila Albatros, abych mohla Harrymu nechat celou polici. Bude ji potřeba, až budu postupně dokupovat další ilustrovaná vydání :-) A pak Plus, který vlastně patří také pod Albatros. Níže moje oblíbené Kroniky železného druida od Laser Books a vpravo Jota.  Alespoň mi to pěkně ladí do černa :-)



Yoli. V podstatě něco jako CooBoo, začínala jsem asi s dvěma knihami a najednou mi dochází polička... :-P Nesmím zapomenout na Pekelné stroje. Ty jsem musela namáčknout úplně bokem, protože zprava potom navazuje police s Nástroji smrti od KK....




Tady je to také takový mix. Začíná Argo a pokračuje Mladá Fronta, protože Tolkienovi knihy mám pokaždé od někoho jiného. Ale chtěla jsem je mít vedle sebe. Sice řadím knihovnu podle nakladatelů, ale občas jsou potřeba nějaké výjimky z pravidla.





A tady je úzký regál úplně na kraji, kde jsou takové moje zbytky knih. Hodně staré kousky od shora, pak kuchařky a slovníky, odborné knihy a encyklopedie a pár knih z mého mládí :-)






S dalším přehledem se uvidíme zase zhruba za tři měsíce. A teď je řada na vás :-) Ukažte vaši knihovničku :-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

20 komentářů:

  1. Krásně prostorná a obsáhlá knihovna :)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš hezkou knihovnu, akorát pro mě je nezvyk vidět takhle knihovnu s nezaplněnými celými regály, já je musím mít tip ťop, ale to je samozřejmě každého věc :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám právě podle nakladatelství. Každé má svoji poličku. Proto ty mezery :-)

      Vymazat
  3. Máš to moc hezké a přehledné, mně už bohužel před časem došlo v obou knihovnách místo, takže tam mám knížky tak nějak halabala, hlavně abych zaplnila každičký volný centimetr...
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, ty sa teda máš. Síce prázdne police, no kníh dosť a miesta ešte viac. Moja knižnica tvorí asi pätinu z tvojej, nemám veľa miesta, preto kupujem hlavne elektrické knižky a chodím do knižnice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S elektronickymi knihami a jejich nakupem mam spis negativni zkusenosti. Momentalne mam ebooky na recenze. Ale jakmile dojde definitivne misto, taky zacnu asi resit knihovnu :-)

      Vymazat
  5. Kraaasa a tolik bozich knizeeeek. Libi se mi, jak tam mas poveseny ty vecicky a taky placicky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji :-) Jsem na to uchyl, ale zase nemuzu utracet za takovy blbinky na poveseni. Takze jen vyjimecne :-)

      Vymazat
  6. Máš to moc krásně srovnané :). Já jsem ty knížky naházela, jak mi šly pod ruku, hlavně aby se mi tam vešly, protože mi dochází místo :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  7. Tvoji knihovnu bych fakt chtěla, máš tolik prostoru na stálé další knihy! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherná knihovna :). Taky bych potřebovala takhle velikou :D. Snad v budoucnu :).

    A asi nějaké své knihy přestěhuji k Tobě, už nemám místo :D.

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherná knihovnička, zbožňuji, když někdo udržuje pořádný systém :) Sama chystám bookshelf tour, formou videa, ale kdy to ze mě vypadne... :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda se pak podívám, protože moc lidí se tím nechlubí a já se chci pokochat i jinými knihovnami :-D

      Vymazat
  10. Krásná knihovna a přijde mi, že tam máš ještě poměrně dost místa :) Také mám poličku, která je věnována jen Riordanovi :D
    Kolikrát do roka knihovnu kompletně přeskládáváš? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Moc ne. Obvykle když dělám velký úklid nebo mi už nestačí poličky, tak dělám místo pro nakladatelství, které to potřebuje.

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne