MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 května, 2016

Strašně dlouho jsem nepekla nic nového a dnes jsem se prostě odhodlala a vyzkoušela takový koláč (i když v názvu receptu byl dort). Nevím, jestli měl vypadat vyloženě takto, ale mám to podle něj přesně. Tvarohové náplně mi totiž přijde nějak moc na to množství těsta. Ale jíst se to rozhodně dá :-)

Strouhaný tvarohový dort

Suroviny: 400g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 120g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1-2 lžíce kakaa, 1 kostka másla, 1 žloutek, 3 lžíce rumu

Tvarohová náplň – 3 balíčky měkkého tvarohu, 300g moučkového cukru, 3 žloutky, 4 bílky, rozinky (mě osobně by stačila i polovina)

Postup: Tvaroh utřeme s cukrem a žloutky, přimícháme rozinky a nakonec zlehčíme sněhem z bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva, moučkovým cukrem a vanilinovým cukrem a kakaem. Přidáme pokrájené máslo, žloutek a rum. Vypracujeme těsto a rozdělíme na dvě poloviny a dáme ztuhnout do lednice. Polovinu těsta nastrouháme nahrubo na vymazaný plech, poklademe tvarohovou náplní, posypeme druhou nastrouhanou polovinou těsta a v troubě upečeme.

sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. I chuťově dobrý. A na první pokus si myslím, že jsem to zmákla... Už tolik nepeču, tak jsem trošku vyšla ze cviku :-D

      Vymazat
    2. Paráda :) hlavně, že chutnal :) vyzkoušíme, až budu moct sladké, teď mám dočasný zákaz.

      Vymazat
  2. A teď jsem na něj dostala chuť :D Recept si musím uložit. Jak to tak vidím, pustím se o prázdninách do pečení. Jen doufám, že se neupeču dřív, než ten dort.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne