MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

29 května, 2016

Shrnutí týdne #98

neděle, května 29, 2016 6 komentářů
Musím říct, že tento týden mám tak trochu v mlze :-) Rozhodla jsem se, že zkusím seriál Outlander, cože to je vlastně za výtvor. A jak už to tak se mnou bývá, když objevím nějaký nový, nedokážu to vydržet a musím prostě koukat, dokud ty díly nedojdou. Takže jsem denně 'sjížděla' několik epizod, abych se dostala k tomu nejaktuálnějšímu dílu :-) Nemůžu říct, že by to bylo vyloženě špatné, je tam pár věcí, které mi až tak nesedí, ale přesto doufám, že se jednou dostanu ke knihám a budu moct porovnávat... A snad to bude stát za to.

Jinak jsem marně přemýšlela, o čem že bych mohla sepsat článek. Nic mě nenapadalo, z deníčkových zápisků už vůbec ne, koneckonců, většinu toho vykecám na fb nebo v těchto shrnutích. Tak jsem se dokopala k dalšímu omalovánkovému přehledu. Náhodou jsem narazila totiž na Star Wars omalovánky a myslím i Letopisy Narnie, tak mě napadlo, proč z toho neudělat další díl...?

Na zkoušku jsem rozjela i twitter účet pro blog, protože nevím v jakém poměrovém složení, vy jako čtenáři, máte oblíbený fb, google+ nebo twitter. Zatím se tomu snažím přijít na chuť, ale nevím jak dlouho mi to vydrží :-)

V pondělí jsem se stavovala u mamky doma a napustila jsem ten mini bazének pro Maggie, ve kterém tak řádila už vloni. Bylo horko a ona tam hupsla dřív, než byl vůbec naplněný :-D Začala dovádět a pořád si do něj chodila sedat. Tak ho tam bude mít nachystaný celé léto, kdykoli přijedeme...


Moje čtení začíná trochu stagnovat, už by to asi chtělo malý oddych. Jedu jednu knihu za druhou a tak trochu mi chybí i moje koukání na filmy (tím myslím ve větším množství), kdy jsem si třeba o víkendu zkoukla i tři filmy denně. No uvidím, kdy se mi poštěstí urvat trochu času. Ale doháněla jsem recenzní resty a tentokrát dala dokupy článek o Naslouchači, nové české fantasy knize... Nyní jsem se pustila do Dědičky ohně, ale tak trochu mě děsí to množství stránek. Pokud se kniha velice rychle nerozjede, budu ji nejspíš číst hodně dlouho...


Zásadní změnou pro mě je každodenní sledování novinek. Tedy přesněji blogů. Už toho na mě začalo být až moc a tak trochu mi vadí, kolik jsem toho procházela, aby mi něco neuniklo. Přece jen, nemá smysl procházet toho tolik. Takže jsem si vytvořila seznamy. První a tou nejvíc prioritní skupinou jsou blogeři, kteří chodí na můj blog a nejčastěji komentují. Já na oplátku zase věnuji větší pzornost jejich blogům, takže se tak nějak navštěvujeme navzájem. Navíc i víc komunikujeme, aspoň já bych řekla. Tím vznikla taková moje pomyslná topka. Pak mám druhou skupinu, kde jsou stránky, které sleduji už delší dobu, mám je v oblibě, ale jejich autoři ke mně třeba až tak často nezavítají. Nicméně je budu sledovat i nadále, v menším měřítku. A nakonec je ten zbytek blogů, které jsem původně shlížela. Nyní jsou na úplném okraji. Nechám je vypsané pro ostatní, kteří by je chtěli navštívit. Pro mě jsou však důležité první dvě... Doufám, že je to pochopitelné. Nehodlám prostě trávit hodiny něčím, co nemá smysl. Musím se věnovat i jiným věcem...

Zítra mám konečně volno a přemýšlím, že si zajdu do Dobrovského, využít procentuální slevy a slevového kuponu, abych si konečně donesla Mechanického prince, na kterého se těším už takovou dobu. Samozřejmě bych při té přiležitosti vzala ještě něco, protože nějaké knihy do sérií mi chybí. Prohlížela jsem si i web Levných knih, ale vypadá to, že moc zajímavostí tam není. Navíc těžko říct, co mají na prodejně. Ne všechno mají totiž na netu uvedené. Byl tam někdo z vás v poslední době?

No, to bude pro dnešek asi vše. Už mě nic nenapadá. ještě chvíli spočnu (budu prostě sedět a čučet) a pak si půjdu uvařit rizoto. Mám docela hlad a chtělo by to něco teplého... Tak se mějte hezky a užívejte sluníčka, pokud se ukázalo i u vás :-)


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Ami: Adel je prostě Paní Zpěvačka a mám jí hrozně ráda!
    Páni, v knihkupectví jse, už dlouho nebyla. Dobře, byla, ale jen se podívat :) Teď mám hrozně moc recenzáků, které už nestíhám, takže ve finále nestíhám ani školu, což je trochu problém.
    Měj se hezky a pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky by mě docela zajímalo, co mají v LK, dlouho jsem tam nebyla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si seriál Outlander šetřím až po přečtení knih, snad se do toho pustím přes léto. Jinak se mi strašně líbí Maggiin bazének, to je krása a musí být strašně spokojená, že má takové krásné dováděcí místo :)
    Jsem taky polichocena, že jsem se ocitla na prioritním seznamu, moc mě to těší a jsem ráda, že se díky tomu budeme lépe poznávat. A navíc jsem díky Tvým seznamům objevila spoustu nových blogů, které ráda prozkoumám.
    Měj se krásně a užívej si pěkné letní dny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsem taky chtěla počkat, ale nevím, kdy se dostanu ke čtení. To může ještě hodně dlouho trvat... Tvůj blog se mi strašně líbí, takže to je jasné :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne