MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

15 května, 2016

Ahoj, vítám vás u dalšího článku. Tentokrát shrnutí za celý týden, které bude obsahovat i pár slov k Praze. Nechce se mi psát samostatný report, tak si myslím, že vůbec nebude vadit, když to všechno shrnu v tomto článku. :-) Tak jdeme na to, bude to dlouhé...

Týden jsem začala tím, že mi přišly dlouho očekávané přívěsky z Knižního vesmíru. Moc jsem se na ně těšila, protože už nějakou dobu jsem si nekoupila žádný suvenýr na ozdobení knihovničky. Scházel mi mechanický anděl k sérii Pekelné stroje, moc jsem chtěla obraceč času z Harryho Pottera a nakonec elfský přívěsek z Pána prstenů, který vypadá vážně skvěle... Na delší dobu zase utrum, protože nemůžu mít všechno :-P



Velkou radost jsem měla i díky výhrám v soutěžích. Po dlouhé době jsem se donutila nečeho zúčastnit. Každý pátek vám sepisuji článek s akcemi a soutěžemi a obvykle jsem docela lenivá se pořádně zapojit i já. Tentokrát jsem se přemohla a zapsala jsem se, kde jsem mohla. A podařilo se. Dokonce hned dvakrát. Vyhrála jsem u Fragmentu Alfa projekt - V pasti a od Metafory přes venilafi.cz Dubnovou čarodějku...




Co se týče mojí četby, trochu jsem se zbrzdila, protože jsem četla Tažení do Tearlingu, které bohužel nebylo úplně podle mých představ a nějak jsem se neměla k rychlejšímu přečtení. Nakonec se mi podařilo ji dokončit a sepsala jsem vám moje dojmy. Nejsou sice úplně kladné, ale ani záporné. Momentálně 'pracuji' na knihách Prach a stín a Naslouchač na recenze a pak se konečně těším na Dědičku ohně :-)


Od čtvrtka jsem měla dovolenou, abych se mohla pěkně připravit na Svět knihy. Popřemýšlet, co jsem zapomněla a co musím ještě udělat či nachystat. A v sobotu se jelo. Vyjížděly jsme s bratrovou přítelkyní před sedmou. Naštěstí měl vlak malé zpoždění, což nakonec nebyla taková katastrofa, vzhledem k tomu, že jsem na fotkách viděla, jaké hrozné davy se tam navalily a stály ve frontě, aby se vůbec dostali lidi do budovy. Když jsme dojely na místo, už to nebylo tak hrozné a ani vevnitř mi to nepřišlo. Fotky jsem nefotila, protože ty fotí snad každý, takže už víte, jak to tam vypadalo, navíc moc prostoru na to, abych si odložila věci a fotila taky nebylo.

Takže nejdříve jsme si udělaly rychlé jedno kolečko po celé budově, abychom to zkoukly. A pak jsme si daly rozchod. Přece jen, je lepší, když si člověk všechno obejde v klidu sám. Zjistila jsem, že nakonec žádný program mě příliš nezajímá. Sem tam jsem do nějakého toho 'rožku' nakoukla, ale buď tam sedělo žalostně málo lidí, nebo mě to zrovna nenalákalo. Myslím, že z toho mám ponaučení pro příště. Jestli pojedu i příští rok, budu si vybírat den a čas výhradně podle programu a výhradně podle autogramiád. To je totiž asi to jediné, co by mě zaujalo. V sobotu tam bohužel ale nebyl nikdo, koho bych znala. Tak snad příště. Prostě asi nejsem ideální knihomol, protože žádná z akcí mě nebrala. Asi to chtělo ostříleného průvodce, který to všechno už zná a má v malíčku :-)

Nakonec to skončilo tak, že jsem stále chodila dokola sem a tam (udělala jsem celkem minimálně šest koleček). Obhlédla jsem si to a předem si říkala, co že jsem si to chtěla koupit? Seznam jsem si totiž nevzala. A tak jsem začala v levém křídle. Největší radost mi samozřejmě udělalo Knihkupectví Dobrovský. Jedině tam se na mě vrhla milá slečna a hned mi vnutila lístek do tomboly a já z nadšení z veletrhu a toho množství knih okolo sebe jsem vesele sbírala všechno, co mi dali. Veškeré letáčky a vstupenky a slevové kupony, prostě všechno (jinak musím říct, že ty lidi obdivuji, protože se na ně nahrnulo tolik lidí, já bych na to trpělivost neměla, palec nahoru pro zaměstnance :-)). U Dobrovského jsem si koupila knihu Jonathan Strange a pan Norell. Jednak mě lákala obálka jednak i děj s magií. Každopádně jsem si neuvědomila, že je to taková bichle a tahala jsem ji hned od začátku. Pak jsem se o necelou hodinu vracela kvůli tombole a usmálo se na mě štěstí. První rok na veletrhu a hned u prvního stánku úspěch :-D Dvě knihy od Omegy a ještě poukázku na slevu do knihkupectví. Super :-)

 

 

Jako další byl stánek u Hostu. Tam jsem po delším zvažování nakonec sbalila Ódinovo dítě. Protože jinak bych si asi nic nevybrala. Ostatní, co mě zajímá už mám. A tato kniha má zatím dobré ohlasy, tak snad nebudu litovat. Každopádně to byla další slušná cihla do tašky... :-) Škoda jen, že autogramiáda byla o den dřív, mohla jsem ji mít s podpisem.


Zastavila jsem se ve Slovartu, abych nahlédla na Magická místa z filmů. Nakonec jsem měla pravdu. Kniha byla opravdu především o obrázcích s minimem informací a i když jsem fanda Harryho Pottera a ráda bych ji měla, stála hodně peněz, které se mi rozhodně dávat nechtěly. Ale je to škoda. Takže jsem vyrazila do druhého křídla hledat Albatros, protože jsem moc chtěla ilustrovaného Harryho. A podařilo se. Je úžasný a jsem ráda, že ho konečně mám. Mám sice i normální sérii, ale to mě vůbec nezastavilo :-D Jéééj.


Při cestě zpátky jsem podruhé zaběhla do Euromedie, kde jsem marně hledala slevy, všechno totiž bylo očividně rozebrané od čtvrtka (aspoň to lepší) a tam jsem sbalila dvě poslední knihy. První bylo Kázání ohně a nakonec i Bez šance. Obě mě lákaly a i když jsem se zařekla, že série ne, nakonec jsem je vzala, protože se mi nepodařilo najít všechny stánky, co jsem měla v plánu (Egmont a Triton nebyly? Já chtěla Chrany a další knihy...). Takže jsem si nakonec dotáhla domů pět knih koupených a dvě vyhrané.


Před dvanáctou jsme si zašly na oběd v horním patře, kde jsme chvilku odpočinuly. Moje taška už začínala být příšerně těžká a vůbec bych se nabála odhadovat váhu tak na dvacet kilo. Opravdu šílenost. Po odpočinku a dobití trochy energie jsme šly udělat nějaká ta závěrečná kolečka a naposledy to prošly, abychom nic nevynechaly. Stavily jsme se pro záložky a já mamce pro jednu audioknihu... Za celý den nošení vizitky jsem 'neulovila' žádné blogery. Povedlo se mi akorát narazit na Ells ze Světa nadpřirozena, kterou jsem si odchytila, ale jelikož jsem byla v rauši z toho všeho, jen jsme se pozdravily, prohodily pár slov, vyměnily záložky a zase šly dál :-) Snad jí to nevadilo, ale jsem ráda, že jsme se konečně po asi dvou letech alespoň osobně pozdravily... A pak si mě odchytila jedna blogerka, pokud si dobře vzpomínám, Magda z Wallet of Infinity. Pochválila mi blog, čímž mě nesmírně potěšila, vzala si záložky a opět jsme šly o dům dál. Jo holky, bohužel, byl to první rok a já se zajímala hlavně o knihy :-P Pak už jsem akorát zahlédla pár dalších hlav, ale přes ty davy lidí se mi opravdu tlačit nechtělo. Myslím, že jsem viděla Syki, pokud mě zrak nešálil, zahlédla jsem určitě i Vendeu a nakonec i Adris. Tak snad příště holky :-)




I když jsem si nedokázala užít přímo program Světa knih a tak trochu se ztrácela, přece jen nemám ten gryf v hledání akcí a možností něco dalšího získat, i přesto jsem si to užila a byla jsem ráda za ten výlet. Zda se příští rok zúčastním, to je zatím ve hvězdách. Ale výlet to byl pěkný, konečně jsem se někam dostala a podívala a jsem ráda, že jsem nejela sama, protože jsem měla z Marušky i nosiče. Taška byla těžká, tak mi alespoň dvě knihy vzala k sobě do batohu chudina. Veletrh jsme opustily po třech a půl hodinách naprosto hotové (nechápu, jak tam vydrží někdo celý den nebo dokonce celou délku veletrhu, pro mě naprosto vyčerpávající a nemožné), všechno jsme obešly několikrát, unavené a navíc lidí stále přibývalo (i když už to byl snad neskutečné, v jednu chvíli jsem v tlačenici málem skončila i v regálku s knihami) a šly jsme ještě mrknout do města. No zkrátím to, nebylo to tam o nic lepší. Koukly jsme na pár obchodů a raději utíkaly na nádraží a vyměnily si lístky za dřívější spoj. Domů jsem dorazila vyčerpaná skoro v šest večer. A od večera už jen odpočinek. Ruce mě děsně bolí ještě teď a mám je vytahané snad ke kotníkům, takže neděle bude lenošivá a odpočinková :-)

Byli jste na veletrhu? Užili jste si to? A co jste si dovezli a co jste viděli? Jen se pochlubte :-)


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Já jsem se snažila knihy nakupovat spíš až ke konci nebo si je aspoň nechat na stánku a vrátit se pro ně, ale stejně jsem se jich pořádně natahala :D
    Za záložky vážně moc děkuju, jsou hrozně krásné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem vytahaná jak guma. Ale co už. Jsem za ty knihy ráda.
      Děkuji :-)

      Vymazat
  2. Já na Světě nebyla, takže nemůžu posoudit. Krásné knihy. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Nebylo to úplně podle mých představ a další rok teprve uvidím, jestli to podniknu znovu.

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne