MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 března, 2016


Kniha má už od počátku slušný rozjezd a příliš se nezdržuje detaily. Přesto nám dodává tolik faktů, kolik je potřeba. Styl psaní je opravdu dobrý a hned od první stránky čtenáře vtáhne. Vyprávění se ujímá hned několik postav, které se postupně střídají. Možná by stačil i jeden pohled, protože si vždycky všechno hned povypráví, ale takto je to zajímavější. Jediné, co mě trošku zarazilo, když jsem si uvědomila, že některé z těchto postav vypráví v první osobě, ale některé pohledy jsou vysvětlovány třetí osobou.

Hlavní hrdinové se dostali do pěkné kaše, protože pod vidinou velké sumy peněz, se upsali do televizní reality show. To však netušili, že jim půjde o vlastní životy. A začalo to dřív, než se nadáli. Celé dění tak připomínalo Hunger Games smíchané s televizní reality show Kdo přežije (určitě většina z vás viděla), trochu drastičtější a krvavější. Možná tak trochu i horor Saw, který jsem naštěstí neviděla, ale vím, o co tam zhruba jde. Takže kniha má nějaké známé a předvídatelné prvky, přesto obsahuje opravdu hodně originálních nápadů.

Když jsem do knihy šla, měla jsem docela obavu z obsahu. Že bude moc drastická, a že nezvládnu příběh dočíst. Zvládla jsem. Samotné úkoly a boje byly v pohodě a vůbec mi nevadily. Horší to bylo s menšími 'dobrovolnými' úkoly. To už bylo náročnější a byla jsem vždycky ráda, když jsem se co nejrychleji dostala za ně :-)

Musím přiznat, že příběh měl něco do sebe, bylo to poutavé a zajímavé čtení. Konec byl opravdu dechberoucí a překvapující. Je pár věcí, které se mi nezamlouvaly (každá kapitola vyprávěná v jiné osobě, sem tam překlepy, ale to se dá přežít, možná to chtělo mít někde bokem poznámku o tom, který je zrovna den, pro lepší přehlednost, protože to docela splývalo, ...), ale v celkovém ohlédnutí u mě kniha dopadla dobře. Nakonec to nebyl takový krvák jak jsem očekávala, byly tam momenty, kdy se nic velkého nedělo, kdy jakoby dny jen míjely. A jak už jsem říkala, nejhorší byly asi ty malé úkoly pro jednotlivce. Upřímně jsem zvědavá, co dalšího autor napíše :-)


Logo zmizelo a na obrazovce se objevil stůl plný jídla. Stačila jsem zahlédnout pěčivo, salát, kuře a pizzu, než ta nádherná halucinace zmizela.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Urban Games
Urban Games
-
-
Andrew Thomas Jurasek
Thriller
2015 originál /2015 překlad
273
-
-

Anotace Databazeknih.cz:
20 dní.
20 soutěžících.
200 milionů.

Urban games se zprvu jeví jako další tuctová reality show s poutavým sloganem hry, při kterých půjde o život. Soutěžící si myslí, že mají skvělou příležitost zbohatnout a začít nový život, ale hned při prvním úkolu zemřou dva hráči…
Druhý úkol se nezadržitelně blíží. A tvůrci her pro ně mají přichystáno spoustu dalších překvapení…
Uzavření ve Městě, aréně, kde se celá soutěž odehrává, se vzápětí rozjíždí diváky bedlivě sledovaná hra o přežití. Kdo ze soutěžících vydrží až do samého finále a kdo nakonec podlehne?

Všichni kolem mě křičeli jeden přes druhého a povzbuzovali své protějšky, aby drželi provaz pevněji a za žádnou cenu ho nepouštěli.

Ukázka z knihy


Informace o autorovi


Andrew Thomas Jurasek
Andrew Thomas Jurasek




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Tuto knihu si chci přečíst co nejdřív, super recenze. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. O knize slyším poprvé, ale z tvé recenze mě zaujala. Nejspíše si jí někdy zajdu koupit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nekoupíš v knihkupectví. Autor to vydal na svoje náklady. Info hledej na urban-games.net

      Vymazat
  3. Skvělá recenze. Utvrdila jsi mě v tom, že si knihu budu chtít časem přečíst :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne