MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

14 března, 2016

Od ledna jsem se nekoukala po internetu na omalovánky, ale vsadím se, že jich zase hromada přistála na pultech. Takže to rychle napravuji, především proto, že tyto přehledy jsou na mém blogu nejoblíbenější... Co nového tedy vydali a co chystají?

Spojovačky Dot to dot

zavřít
Anotace
Spojte si celkem 30 000 bodů v 30 velkých, propracovaných a hlavně nádherných obrázků. Spojovačky Dot to dot už nejsou pro děti, ale vy se u nich perfektně uvolníte. Vaším jediným cílem je soustředit se vždy na spojení dvou po sobě jdoucích čísel, dokud nebudete odměněni výsledným obrázkem.
Témata jsou různá: od architektonických ikon a aztéckých vzorů až po zdobné ornamenty a podrobně vykreslená zvířata. Skvělá zábava pro všechny milovníky kreativní práce, dot to dot i omalovánek, protože každá hotová stránka vám zároveň poslouží jako předloha pro vybarvení. Jsou to skvělé úkoly, která vás budou bavit a vyžádají si vaše plné soustředění, dokud nedokončíte každý z připravených obrázků.
Na každém listu je jeden obrázek ke spojení a vybarvení.
Papír v knize je velmi kvalitní, takže můžete pro spojení bodů použít pero, různobarevné fixy, ale třeba i pastelky. Pro vybarvení můžete použít například i vodovky.
Až budete se svým dílem spokojeni, nezapomeňte se pochlubit svému okolí a na Facebooku! GRADA






Omalovánky Pixel Art

zavřít
Anotace
Každý drobný tvar je označen číslem a u obrázku je barevná paleta, kterou máte, nebo můžete, použít pro vybarvení dané stránky. Vybarvěte krásného lva, složeného z koleček, osvětlené noční město ze čtverečků, skvělou katedrálu z trojúhelníčků či žirafu z šestiúhelníků. Překvapí vás, jak krásné obrázky vytvoříte. Vydejte se na kouzelnou cestu barvami a tvary, hledejte skryté poklady, které čekají jen na to, až je vybarvíte.
Stránky knihy jsou perforované, takže svá díla můžete snadno vytrhnout a vystavit.   GRADA




Říše snů

zavřít
Anotace
Rosanes má jedinečný a originální styl černobílé kresby a jeho díla přitahují pozornost fanoušků všech věkových kategorií. Zvířata a lidé jsou vytvořeni ze zvláštních a neobvyklých předmětů - skvělá steam-punkem inspirovaná sova vznikla z ozubených koleček, lední medvěd se vynoří ze znečištěné průmyslové krajiny, lví hřívu tvoří změť propletených kabelů, drátů a trubek a žena vystupuje z květin a listoví. Kompozice jsou plné detailů a mezi nimi jsou skryté předměty, které můžete hledat. GRADA





Nekorektní omalovánky

Nekorektní omalovánky
Anotace
Omalovánky pro dospělé netradičně a vtipně!
Přesvědčte se, že život je plný barev a že nic není černobílé! Zpříjemněte si cestu do práce, čekání u doktora nebo dlouhou chvíli v autě na D1. Vybarvujte obrázky, kreslete, stříhejte, přehýbejte, mačkejte, hledejte.
Vtipné a nekonvenční Nekorektní omalovánky vnesou do vašeho života barvy, probudí ve vás podřimující kreativitu, odreagujete se u nich a díky nim získáte novou chuť do života. Jsou určeny pouze pro dospělé.  ALBATROS

Nekorektní omalovánky Nekorektní omalovánky Nekorektní omalovánky




Harry Potter: Bytosti kouzelnického světa

Harry Potter: Bytosti kouzelnického světa
Anotace
Omalovánky z kouzelnického světa plné fotografií z filmů o Harry Potterovi.
Domácí skřítci a mořští lidé, Cornwallští rarachové a draci – kouzelnický svět je zalidněn přepestrou směsicí kouzelných bytostí a neobyčejných stvoření. Naše omalovánky, plné propracovaných ilustrací na motivy filmů o Harrym Potterovi, představují bytosti ze Zapovězeného lesa, Velkého jezera a dalších míst. Prožijte své oblíbené scény jako útěk Harryho, Rona a Hermiony od Gringottů na hřbetě draka a ponořte se do složitých vzorů v našem putování kouzelnickým světem. Inspirací vám budiž fotografie z filmů i úžasné ilustrace.  ALBATROS

Harry Potter: Bytosti kouzelnického světa  Harry Potter: Bytosti kouzelnického světa




Kočičí omalovánky

Kočičí omalovánky
Anotace
Vybarvi si svou kočku!
Kniha potěší všechny milovníky omalovánek, kteří mají slabost pro kočky. Najdete v ní spoustu roztomilých koťat, vážných kocourků a hravých kočiček, kteří netrpělivě čekají na vybarvení.
Proto si připravte pastelky či fixy a pusťte se do vybarvování domácích mazlíčků tak, jak je vidíte vy. A můžete si být jistí, že právě ta vaše kočka bude jedinečná a unikátní!
Díky perforovaným stránkám si zdařilé obrázky snadno vytrhnete a můžete je vystavit nebo darovat.  ALBATROS

Kočičí omalovánky 





Soví omalovánky

Anotace
Vybarvi si svou sovičku!
Kniha potěší všechny milovníky omalovánek, kteří mají slabost pro sovy. Najdete v ní spoustu roztomilých opeřených tvorů, kteří netrpělivě čekají na vybarvení.
Proto si připravte pastelky či fixy a pusťte se do vybarvování soviček tak, jak je vidíte vy. A můžete si být jistí, že právě ta vaše sova bude jedinečná a unikátní!
Díky perforovaným stránkám si zdařilé obrázky snadno vytrhnete a můžete je vystavit nebo darovat.   ALBATROS





Omalovánky, co mají koule

Anotace
Bezduchá zábava dětských omalovánek je nyní k dostání i v dospělácké verzi!
Neseďte stále jen u počítače, vytvářejte umění! Tohle rozhodně nevyčerpá váš mozek tolik, jako vymýšlení facebookových statusů, práce nebo partnerský vztah. Konečně je tady smysluplná prokrastinace namísto uklízení, vaření a surfování na internetu.
V knize najdete spoustu aktivit k vybarvení, dokreslení a vyřešení, které vás pobaví, rozptýlí a pomohou vám mrknout se na mnohdy nepříjemné životní chvíle s vtipným nadhledem. Kromě "běžných" situací autoři vtipně ztvárnili i nástrahy obvyklých svátků jako Vánoce či Velikonoce a na závěr přidali několik dárkových poukazů, které můžete vystřihnout a obdarovat jimi své nejbližší. ALBATROS




Útěk do krajiny divů - Antistresové omalovánky

Útěk do krajiny divů - Antistresové omalovánky
Anotace
Nechte se unést půvabem úchvatných ilustrací a oživte v této knížce omalovánek pro malé i velké kouzlo Carrolovy Alenky v kraji divů.
Good Wives and Warriors je tvůrčí společnost, kterou založily Becky Boltonová a Louise Chapellová po dokončení Glasgowské umělecké školy. Jejich netradiční přístup k ilustracím a instalacím již měli možnost ocenit diváci řady výstav a projektů po celém světě. SLOVART





Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Já je chci všechny! No dobře všechny ne, jen Dot to dot, Pixel art, Říše snů, Harryho, Kočičí omalovánky, Soví omalovánky a útěk do krajiny divů... sakra fakt by je měli přestat vydávat, jinak za chvíli neodolám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty přednostně :D Nebudeš si kupovat Útěk do krajiny divů? Je to od té samé autorky co zahrada, nebo ne?

      Vymazat
    2. Nene, není :-) Ona teď připravuje Magickou džungli (tu nevím jestli budu chtít, tak trochu nestíhám) a na podzim vánoční omalovánky (ty rozhodně chci) :-D

      Vymazat
    3. Aha :D On je to (nebo to na mě aspoň působí) jako stejný formát, tak proto jsem si to asi spletla :D Z vánočních omalovánek jsem viděla na jejím instagramu "ukázky" ale o džungli nic nevím... každopádně až to vyjde budu se těšit na tvé výtvory :) A asi budu hodně slintat v knihkupectví :D

      Vymazat
    4. Na svém instagramu ukazuje nějaké kousky, které maluje https://www.instagram.com/johannabasford/

      Vymazat
  2. Jedny antistresové omalovánky doma mám, ale hned bych si s radostí pořídila další :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne