MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 prosince, 2015

Blíží se poslední nákup

úterý, prosince 01, 2015 6 komentářů
Jak už jsem dřív psala, blíží se můj poslední nákup knih. A já mám opravdu velké dilema, co všechno nacpat do toho virtuálního nákupního košíku :-) Seznam základních knih je docela malý, rozumějte, snažím se držet zuby nehty a objednat to v rozumných mezích. Ale je to opravdu těžké. Chystáte se taky na poslední knižní nákup?

Mezi moje priority patří rozhodně Nekonečné moře.Je to pokračování Páté vlny, která mě přímo nadchla a rozhodla jsem se číst dál. Navíc v lednu bude film v kině. Takže se na to úplně třesu :-) Asi to bude první kousek, který hned chytnu... Tedy až přelouskám toho Pána věže :-D

Dále je to novinka, u které si nejsem úplně jistá. Ale vím, že spousta z vás to chválila, takže mě to docela naladilo na nákupní vlnu. Doporučíte mi Rudou královnu? Anotace zní opravdu slibně a navíc se mi líbí ta jednoduchá obálka... Moc pěkná :-)

No a pak následují dvě knihy na doplnění sérií. První je Magisterium 2. První kniha sice nebyla zrovna trhák, ale čtivá rozhodně byla a docela mě bavila. Rozhodla jsem se tedy, že zkusím i pokračování, jestli nebude lepší... A pak následuje Zimní slavnost. První díly série mám z Levné knihy, čtvrtý díl už jsem musela shánět. Sice jsem ještě nepřečetla ani jeden díl, ale tohle je pokračování série a já stále tvrdím, že série jsou moje prokletí :-P A jak jste na tom se sériemi vy?

A úplně posledním lákadlem je momentálně Marťan a Všechny malé zázraky. Musíte mi vážně poradit, jestli je to opravdu dobré čtení. Nedá mi to spát. Chtěla bych tolik knih, ale je obtížné zvolit tu správnou... Marťan měl dobré hodnocení, navíc mě zajímá kniha, kde většinu času vypráví jen jeden hrdina. A druhá zmiňovaná kniha mě láká především svým obyčejným tématem. Po samých fantasy a scifi knihách by to mohla být dobrá oddechovka...

Samozřejmě mám ve skutečnosti vyhlídnutých mnohem víc knih. Ale o některé sem poprosila ježíška (ježíšky), takže uvidím, jestli vůbec pod stromkem nějaké knihy najdu. A podle toho se budu moct rozhodnout, co dál...  A jaké knihy nedají spát vám? Co si hodláte kupovat a co byste mi doporučili?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. I můj Ježíšek dostal pár tipů a dneska jsem dělala objednávku a hodila tam pár kousků i pro sebe - Deníček moderního fotra, Nahoře ve starém pokoji, Jak to vidí Poirot a Harry Potter - Colouring Book :) Nově vycházející knihy moc nesleduji. Už jsem si zvykla, že i jako čtenář jsem trochu mimo hlavní proud. Jak vidím už asi desátou recenzi na jednu a táž knihu... jdu obloukem kolem, ale to už jsem myslím někde psala :) držím pěsti, at´ti Ježíšek naježí! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji. Budu natěšená do posledních chvil. Mimochodem, až bude mít HP Col Book, pochlub se, to musím vidět :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj - určitě dám pár fotek na instagram! docela mě zaujala a i se mi líbí, že nedělali českou verzi :D Sama jsem na to moc zvědavá :D

      Vymazat
  3. Já mám momentálně spadeno na Jackabyho, je to taková mystická detektivka a taky mi to nedá spát:) Na Marťana jsem četla zatím samá pozitiva, tak snad se bude líbit. Jinak vánoční knižní nákup jsem udělala už v listopadu, protože v prosinci mám lítání ohledně dárků atd. a to bych si to moc neužila..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já knihy nakupuji přes internet, abych ušetřila. Takže nechodím do kamenného obchodu...

      Vymazat
  4. Pátou vlnu bych si take rada přečetla a stejně tak i Martana, na toho se vázne těším. Vsechny malé zázraky ti muzu jen doporučit, je to úžasná kniha a urcite stojí za přečtení :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne