MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 října, 2015

Jak vnímáte blogování?

čtvrtek, října 08, 2015 4 komentáře
Tak jsem uvažovala, jak se můj pohled na blogování změnil. Z počátku jsem ani nevěděla, jak pořádně sepsat recenzi. Bylo to strohé nic... Jen pár informací, anotace a konec. Postupně jsem si s tím začala hrát, vylepšila jsem obálky, začala jsem přidávat náhledy a citace. Teď nově se snažím už i fotit knihy do recenzí. Otázkou je, jak to vnímáte vy?

Totiž, musím říct, že by mě zajímalo, co se vám na mém blogu líbí. Chodíte se jen dívat? Nebo i něco přečtete? Já například ze začátku sledovala maximálně tak deset blogů. Tudíž byla moje aktivita úplně jiná. Chodila jsem pravidelně, četla spoustu článků a tak dále. Ale čím déle jsem dělala blog, tím více jsem našla dalších knihomolů. Počty začaly nabývat a už nebylo tak lehké to sledovat. Ještěže existuje bloglovin a facebook. Díky tomu se aspoň trochu držím v obraze a tak tak stíhám dění ostatních blogů. Momentálně sleduji asi 150 stránek a to není zrovna jednoduché. Určitě nemám čas každý den procházet všechny, takže spíše sleduji jejich odkazy na sociálních sítích.

A tím se dostávám k jádru věci. Kolik stránek sledujete? Chodíte pravidelně? Čtěte všechno nebo jen na sociálních sítích zkouknete titulky a podle toho se rozhodnete, co budete číst? Nebo se naopak věnujete jen svému blogu a nikdo jiný vás nezajímá?

Z počátku jsem totiž měla úplně jinou vizi, jiné nadšení. Ale když jsem zjistila, že takových jako já jsou stovky, už se to pro mě stalo náročné. A i když mě to mrzí, času je málo. Takže v podstatě, pokud někdo nevede bloglovin a facebook a nepropaguje svůj blog, je malá pravděpodobnost, že si jejich článek přečtu. Zajímám se o články se zajímavými nadpisy a o recenze knih, které bych chtěla číst nebo jsem je někde zahlédla a zaujaly mne. A ostatní už je jen otázkou času, zda to stíhám nebo ne. Jak jste na tom vy? Podělte se se svými názory.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Já pravidelně navštěvuju Affs a ostatní nárazově, pod delší době nebo podle článků. Ale co se týká těch pravidelných, tak většinou čtu jen to co mě zajímá, když mě to mco neauzujme, tak článek přeskočím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky. Musí mě nadchnout titulek a začátek článku, abych tomu věnovala čas a přečetla to celé...

      Vymazat
  2. Můj komentář někam odešel, takže znovu :)
    150? Wow! Osobně jich sleduji pravidelně deset. Zbytek nárazově, namátkově. Buď na mě vykoukne odkaz na FB nebo se záhadným způsobem někam proklikám. Případně hledám tipy a recenze na knihy.
    Obecně se snažím, pokud mě něco skutečně zaujme, komentovat, protože je to jediná zpětná vazba, kterou mám. Statistiky jsou krásné, ale v konečném důsledku nic moc neřeknou. A jsem ráda, že jsem narazila na tvůj blog (vážně už netuším jak).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. To mě těší. A samozřejmě je pravda,že komentáře jsou důležité. Já jich na blogu příliš nemám, takže občas tápu, co se tu komu líbí...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne