MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

06 července, 2015

Poslední čarodějka - Zpívající město

Protože Harry Potter je moje nejoblíbenější série, bylo načase si taky přečíst i tuto doplňující knihu.

Začátek mě nejvíce bavil. Povídání autora této učebnice, ze které se studenti učí v Bradavické škole, bylo zajímavé a vtipné. Tato část byla nejlepší. Dále už kniha funguje jen jako encyklopedie kouzelných zvířat. Některé popisy byly nudné, některé byly však hodně vtipné. A navíc mi to zpříjemňovaly vpisky Harryho a Rona. Škoda, že jich nebylo více...

Je to takové doplnění Harryho světa a za přečtení to stojí, pokud jste ten typ fanouška, co si ke knihám rád kupuje i další věci jako placky, záložky apod. Prostě pro opravdu zaryté fanoušky :-)

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Fantastická zvířata a kde je najít
Fantastic Beasts & Where To Find Them
-
-
Joanne Kathleen Rowling
Pavel Medek
Fantasy
2001 originál / 2002 překlad
69
Albatros
80-00-01020-9

Anotace Databazeknih.cz:
Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou, dobu mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše.


Ukázka z knihy

Abyste měli představu, jak to vypadá, tak je tu jeden příklad, u kterého jsem se smála...:
Kluběnka (Puffskein)
Kluběnku lze najít na celém světě. Je to krotký tvor kulovitého tvaru, pokrytý hebkou, hořčičně zbarvenou kožešinou, který nemá nic proti tomu, když se s ním někdo mazlí nebo si s ním hází jako s míčem.
...
Kluběnka je všežravec, který spořádá všechno od zbytků potravy až po pavouky, se zvláštní oblibou však strká jazyk do nosních dírek spících kouzelníků a pojídá jejich holuby...


A Ronova poznámka k této pasáži byla:
Kdysi jsem kluběnku měl. Co se s ní stalo? Fred ji používal při tréninku místo Potlouku.

Informace o autorce

foto: Čtení pod lavicí

Databazeknih.cz: Joanne Rowlingová se narodila roku 1965 v anglickém Gloucestershiru, jejími rodiči jsou laborantka Anne a manažer firmy Rolls Royce Peter. Rowlingová na sebe upozornila už v šesti letech, kdy napsala povídku o králíčkovi Rabbitovi (tedy králíčkovi jménem Králíček), který měl spalničky. V roce 1971 se její rodina přestěhovala z Yatu do Winterbournu, kde si Joanne a její sestra Di hrály s dětmi ze sousedství na kouzelníky. Jejich nejlepšími přáteli byli v té době Ian Potter a jeho sestřička Vikky. S těmi si užily hodně legrace – Ian měl totiž nevyčerpatelnou zásobu bláznivých nápadů, a tak ani talíře zdobené hlemýždi, nebo běhání po čerstvém betonu nebylo pro malou Joanne nic neobvyklého... celý životopis

Knižní téma | Harry Potter • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Knížku jsem četla už před delší dobou, ale co si pamatuji, tak mě trošku nudila. Ale na to, co bylo příčinou, si teď už nevzpomenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se da cekat, neni to kniha s pribehem, jen takovy pruvodce, takze je jasne, ze to cloveka tak nebere, proto jen tri hvezdicky :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne