MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 června, 2015

Dalším projektem, ke kterému se připojím je On My Wishlist... Meme z dílny Book Chick City... - o projektu

Tyto knihy jsem dostala jako doporučení s dračí tématikou...

 
 
Dračí let, Anne McCaffrey - databazeknih | goodreads
Jednou za stovky let se k Pernu přiblíží jeho sesterská planeta Krvavice a s ní smrtonosná Vlákna. Jedinou ochranou před zkázou světa jsou draci a jejich jezdci. Nyní však Vlákna nepadala už po několik set oběhů. Draků je málo, dračí jezdci i prostí lidé na hrozbu zapomněli, stará dračí královna umírá a v líhništi tvrdne skořápka pouze jednoho jediného královského vejce. Poslední nadějí je mladá dívka Lessa a starobylý gobelín...

Dračí skok, Anne McCaffrey - databazeknih | goodreads
Život na Pernu se změnil. Nic není jako dřív. Tradice přestávají být tradicemi, mění se zvyky i postoje prostých lidí. Dračí jezdci se chtějí vydat na Krvavici a jednou provždy zničit vražedná Vlákna. Je taková cesta vůbec možná, nebo je to sebevražedná mise? A je dobré nebo špatné znamení, že se narodil bílý drak?

Bílý drak, Anne McCaffrey - databazeknih | goodreads
I když Jaxomovi dělá jeho malý drak trochu starosti, přece jen se ukáže, že Ruth umí létat, žvýkat ohňovec a chrlit oheň, skákat do mezimezí i mezi časy, tedy všechno jako opravdový drak. Spolu pak přijdou na to, že Ruth umí i další nečekané věci…


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Skvělý výběr :) Četla jsem Dračí let, knížka se mi moc líbila :) Ale já mám ráda všechny knížky o dracích :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne