MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 března, 2015

Filmy, které se chystají do kin zaujaly mě buď svým obsahem, hereckým obsazením nebo dalšími detaily... A co vy, máte nějaký další tip?

Rozhodla jsem se psát trochu více i o filmech. Mám je hodně ráda, filmy i seriály. Spolu s knihami jsou to moje největší záliby. Takže hned po malých filmových názorech, protože těch pár větiček co obvykle píšu se nedá nazvat recenzí, bude tohle moje další 'psaní' právě o nich.

Jako první si vyberu Rezistenci, protože ta už brzy půjde do kin :-)


Divergence, tedy první díl, přišel do kin loni. Knižní sérii jsem měla tou dobou už rozečtenou, takže bylo samozřejmostí to srovnat s filmovou adaptací. Už si přesně nepamatuji, jak jsem k sérii přišla. Nejspíš díky recenzím knižních fanoušků, blogerů. 

Vzpomínám si, jak se dlouho diskutovalo o filmu, všude byly články s ukázkami a plakáty. Film byl, mám pocit, i jednou odložený. Nakonec nám ho nechtěli ani promítat, tak se sepisovala petice :-) A nakonec jsme ho protlačili :-P

Takže zpět k Rezistenci. Je to druhé pokračování trilogie Divergence, někdy nazývané Povstalecká trilogie. Ukázku jsem si zatím žádnou neprohlížela, protože nechci přijít o to překvapení. Viděla jsem pár plakátů, ale to mi zase až tak nevadí. Každopádně jsem moc natěšená na film. Kniha se mi líbila, i když byla o trošku slabší než první díl. Ale každopádně to musím vidět. A co vy, těšíte se?

Rezistence


originální název: Insurgent
Akční / Romantický / Sci-Fi
USA, 2015, 119 min

Režie: Robert Schwentke
Předloha: Veronica Roth
Scénář: Brian Duffield, Akiva Goldsman, Mark Bomback
Kamera: Florian Ballhaus
Hudba: Joseph Trapanese
Hrají: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Jai Courtney, Miles Teller, Kate Winslet, Zoë Kravitz, Naomi Watts, Maggie Q, Ray Stevenson, Mekhi Phifer, Octavia Spencer, Daniel Dae Kim, Emjay Anthony, Rosa Salazar, Justine Wachsberger, Jonny Weston, Suki Waterhouse, Hunter Denoyelles, Lyon Beckwith

Obsah
Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti.




Zdroj informací o filmu - csfd.cz


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne