MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 února, 2015

Tak se pomalu blížíme k cílové lajně. Je tu pátý, předposlední díl :-D

Recenze

(recenze z 27. září 2014)


Pátý díl série Nástroje smrti. Čekala jsem na něj pár měsíců s opravdovým nadšením. Než kniha vyšla, stihla jsem přečíst i skvělé Pekelné stroje (což dějově předchází Nástrojům smrti a vyskytují se tam jisté postavy a momenty, které mají vliv právě na Nástroje smrti). A teď kvůli Městu ztracených duší jsem odložila rozečtenou knihu a s velkou radostí se opět začetla do příběhu Clary a Jace.

Mezi hlavní hrdiny se do cesty postaví další překážka, která je oddělí, což není tak překvapující, protože už to v předchozích dílech proběhlo hned několikrát. Takže jsem byla hodně zvědavá, kdy už konečně začne něco klapat tak, jak má.

Příběh umí pěkně poutat a napínat. Zavede nás na mnohá místa. V některých částech příběhu jsem se i nasmála a rozhodně nechyběla akce. Ale popravdě mi příběh přišel hodně natahovaný neustálými problémy kazícími vztah Clary a Jace. Což mi už přišlo tak trochu otravné. Vzhledem k tomu, že jde o pátý díl série, mohla se autorka zaměřit i na někoho jiného než na tuto ústřední dvojici. Nicméně konec začal být zajímavější, konečně došlo k menšímu rozuzlení, boji a aspoň částečnému happy endu.

Takže i když kniha nebyla vyloženě zklamáním, měla bych pár věcí na vytknutí. No doufejme, že poslední díl už nebude tak nesnesitelně protahovaný. Autorka píše opravdu dobře a její knihy se mi líbí, ale chvílemi jakoby nevěděla kdy přestat :-)






Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne