MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

24 února, 2015

UKONČENO DŘÍVE

Novou soutěž pojmu stylem dotazníčku. Jelikož zvažuji nový počítač a nemůžu se rozhodnout mezi stolním počítačem a notebookem, bude vaším úkolem mi napsat následující informace:

Bude mě zajímat, co doma používáte, klady a zápory a především proč byste brali to nebo ono. V podstatě vaše názory a čeho jste zastánci. Třeba mi tím pomůžete v rozhodování :-)

Každopádně by to chtělo minimálně třemi větami. Odpovědi typu 'notebook je lepší' apod., neberu :-) Takže se do komentářů trochu rozepište, protože já mám opravdu velké dilema a jelikož to není levná záležitost, tak se potřebuji rozhodnout co nejlépe....

Soutěžit se bude o knihy a záložky. Knihy jsem vyhrála a není to tak úplně můj žánr, takže je pošlu dál, třeba najdou lepšího majitele :-D
  1. Zápisy do komentářů budou probíhat do 21.3.2015.
  2. Zúčastnit se mohou jen lidé z ČR.
  3. Výherce bude jeden, který vyhraje dvě knihy a záložky. Jaké, to bude překvapení. V případě, že bude opravdu hodně odpovědí, rozdám záložky mezi další dva lidi.
  4. Výherce budu vybírat pomocí stránky random.org... Číslo bude určeno podle pořadí komentářů...
  5. Duplicitní vstupy mažu, tak pozor.
  6. Výherce budu informovat emailem, který napíšete do komentáře, abych od vás měla potvrzení a hlavně abych dostala adresu :-) Na odpověď počkám maximálně dva dny.  
  7. Vyhrazuji si právo na změny soutěže.

Do komentářů

  1. přezdívka
  2. email
  3. blog/web pokud máte (ráda se podívám)
  4. vaše názory na věc



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

7 komentářů:

  1. 1, Zašitá v Knihách
    2, zasitavknihach@gmail.com
    3, http://zavk.blogspot.cz/
    4, Z mě rozhodně notebook, nejsi omezená prostorem kde ho můžeš používat. Nemusíš s ním nutně sedět u stolu a můžeš s ním cestovat. Ohledně grafiky už dávno neplatí že stolí pc mají lepší než ntb (nepočítám herní počítače). Výkon mají ntb také slušný, vše záleží na tom jaký si pořídíš, s jakými funkcemi, značka, výkon, grafika, výdrž baterie apod.. Kdyby třeba i nejela elektřina a ty bys potřebovala na internet, a měla bys ntb nabitý tak ho můžeš několik hodin používat. Ntb zabírá méně místa (když nemáš dotykový pc, nebo jen s monitorem), používala jsem přes 5 let stolí počítač, teď mám skoro rok notebook a nemůžu si ho vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  2. 1. Mary-berry
    2. marie.hoangova@seznam.cz
    3. :D
    4. "Zašitá v Knihách" to v podstatě moc pěkně shrnula. Možná tak jedinou nevýhodu shledám v tom, že nabíječka je hotové zlo. Ale zas, když s ní nezacházíš jak se šňůrou od vysavače, tak nemusíš kupovat novou (jo, nejde jen tak spravit). Snad ti to jako odpověď stačí. :D Pokud ne, tak co už. Klidně se zeptej na něco konkrétního. :D

    OdpovědětVymazat
  3. 1. Kiki Borderka
    2. mattonela2000@seznam.cz
    3. http://knizky-od-borderky.blogspot.com/
    4. U mě je to stoprocentně notebook. Zabírá méně místa, může se přenášet, vydrží bez elektřiny, může se vzít i ven... Zatímco normální počítač je jen na jednom místě, stále připojený a ještě se k němu musí dokoupit monitor, klávesnice a myška.

    OdpovědětVymazat

  4. Kristýna Kaderová
    kakristyna@seznam.cz
    kristynakaderova.blog.cz
    U nás doma se používá oboje, ale já mám notebook a pro mě je to lepší. Nezabírá tolik místa a můžu ho přesunout kam potřebuji. Jediná nevýhoda je asi tuchpad, který se hrozně blbě ovládá, ale není nic jednoduší než připojit myš. Bez ní, bych asi nepřežila :D

    OdpovědětVymazat
  5. 1. kozo.roh
    2. kozo.roh@seznam.cz
    3. nemám
    4. Každý počítač je po třech letech starý... Dlouho jsem používal stolní PC, u kterého, pokud něco odešlo, se dalo jednoduše nahradit náhradním dílem. To u notebooku tak docela nejde. Mám rád větší monitory, stolní klávesnici a myš. Všechno lze připojit jak ke stolnímu PC tak i k notebooku. Notebook (starší) jsem používal jen pro cesty na dovolené, pro online přenosy, kdy jsem připojil hdmi kabel od notebooku k televizi. Pro rodiče jsem pořídil velmi levně repasovaný stolní počítač (starší tří let) i včetně operačního systému. Nehrají náročné hry, potřebují internet´, word, excel. Mně nedávno odešel harddisk u stolního počítače. Vyměnil jsem jej tedy za ten notebook. Monitor se mi na stůl bohužel už nevešel a tak jsem přikoupil podložku s větrákem a hubem a používám notebook jako stolní PC. Problém ale nastává, pokud jej chci použít "jako neotebook". Je to trochu komplikované vše odpojovat a vytahovat zpoza stolu napájení. Protože mám ale na cestytablet, potřebuji notebook vlastně už jen k těm online přenosům anebo pokud chci něco psát třeba v posteli.
    Takže pro mě je to spíš otázka ceny. Ke stacinárnímu pracovišti bych preferoval spíš nějaký levný stolní PC (pokud v něm ovšem nechci zpracovávat video anebo hrát náročné hry) a k tomu bych případně přikoupil, třeba i někdy později, notebook :-)

    OdpovědětVymazat
  6. 1. Vailer
    2. violkoprivova@seznam.cz
    3. http://seating-world.blog.cz/
    4. U nás se používájí výhradně notebooky. Dříve jsem neměla nic, tak jsem chodila k dědovi na stolní PC, ale ten si zanedlouho taky pořídil noťas. Mno, a teď máme v domě notebooků dost (já, máma, mámin přítel). Já bych určitě volila nový notebook, protože je přenosný a nezabere tolik místa. Možná je to tím, že prostě upřednostňuji notebooky, ale já u stolního PC oproti NTB žádné výhody nevidím... Navíc s notebookem můžeš psát častěji blog a to i z více míst (třeba já si ho beru i na hory :D). A ke stolnímu PC se musí dokupovat myš, klávesnice, v některých případech je třeba i kamera... Za mně notebook ;)

    OdpovědětVymazat
  7. 1. Vikikl
    2. vitaklenkova@centrum.cz
    3. Nemám
    4. Otázka na kterou není jednoduchá a jednoznačná odpověď o)
    Záleží k čemu má PC sloužit. Pokud na něm chceš pařit náročné hry, potom určitě stolní PC, ale jestli ho budeš používat ke školním/pracovním účelům, brouzdání po netu, nějaká ta videa, případně přehrát film/muziku, notebook bude asi lepší volba. Můžeš si ho vzít kamkoliv sebou, i na záchod nebo do vany (ale tu bych asi neriskovala) o)). Na druhou stranu pokud se ti něco "vysype" na noťasu, je to na výměnu celé mašiny, u stolního PC lze komponenty lépe nahradit. Když vezmu jenom výměnu klávesnice... u stolního žádný problém, u notebooku už ale horší a dražší... Kolegyni si do notebooku vylila colu a výměna klávesnice 2000kč, stát se může všechno o) Doma máme oboje, tak těžce říct, co bych volila, ale asi bych se přiklonila spíš k notebooku. Chápu tvoje dilema, tak přeji, ať se rozhodneš správně o))

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne