MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 ledna, 2015

Útěk

Způsob napsání a vyprávění je stále stejný. Změnilo se trochu prostředí, takže kniha už nezní jako středoškolské zamilované blábolení. Začíná se konečně něco dít a v příběhu je o něco víc akce a napětí.

Hrdinům se vše bortí a komplikuje. Nehledě na to, že si za to z velké části můžou sami. Svými rozhodnutími ovlivňují nejen sebe, ale i spoustu dalších lidí. Většinou si nic nedomyslí dopředu a konají docela zbrkle.

Hlavní hrdinka mě chvílemi i docela štvala svojí nerozhodností a zbytečnými komplikacemi. Kdyby se hned rozhodla a neměnila názory co chvíli, nemuselo to tak dopadnout. Ale co jiného by se pak v knize probíralo, že? Taková menší telenovela :-D

Konečně se do dění zapojuje i její sestra. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat dál. Snad to bude ještě zajímavější a napínavější. Nejsem zrovna nadšená z toho věčného cukrování a sladkých řečiček. Pořebuji akci :-P

Co se týče drakií (nebo drakiů?), tak se jako bytosti vybarvují a ne vždy v pěkném světle. Takže doufám, že by se to trochu mohlo zlepšit. Nebylo by na škodu se trochu víc rozepsat o jejich druhu a kultuře. Třeba by to čtenáře zaujalo.

V celkovém dojmu musím dát zase čtyři hvězdičky. I když není kniha tak úplně dokonalá, stihla jsem ji přelousknout za jediný den a těším se na další díl.



Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Útěk
Vanish
Drakie
2
Sophie Jordan
Olga Bártová
Fantasy
2011 originál /2012 překlad
264
CooBoo
978-80-7447-148-3

Anotace Databazeknih.cz:
Jacinda vyzradila tajemství svého drakijského kmene, aby zachránila chlapce, kterého miluje. Převtělila se kvůli němu před lidmi, a tak porušila jedno z nejpřísněji dodržovaných pravidel. Teď se ale musí ke kmeni vrátit, s vědomím, že Willa možná už nikdy neuvidí. Will má zastřenou paměť a jeho vzpomínky na onu osudnou noc a slib, který Jacindě dal, jsou zřejmě ty tam. Za své prohřešky a za to, že z drakijského města utekla, ale hlavně proto, že se zamilovala do lovce draků, Jacinda přichází o výsadní postavení i o nejlepší kamarádku Azurku. Cítí se strašně osamělá a začíná pochybovat o tom, jestli přece jen nedělá chybu, když se vzpírá kmenovým pravidlům, a jestli by se jim neměla nakonec podrobit. Přesto se upíná k naději, že na ni Will úplně nezapomněl, najde ji a zase budou spolu. Může se její přání splnit a bude schopná případně s Willem odejít a všeho se vzdát?




Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: Romance

Databazeknih.cz: Sharie Kohler (pseudonym: Sophie Jordan) vyrostla v hornaté krajině Texasu, kde fantazírovala o dracích, válečnících, královnách a princeznách. Sophie je bývalý středoškolská učitelka angličtiny, ale také autorka bestsellerů dle New York Times a USA Today. Nyní žije v Houstonu se svou rodinou. Když se to nepíše, tráví svůj čas rozebíráním děje s kýmkoli, kdo je ochotný poslouchat, a plnění jejího DVR pravými krimi příběhy a reality show. Sophie také píše paranormální romance pod názvem Sharie Kohler.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne