MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

10 května, 2013

Recenze: ebux.cz

pátek, května 10, 2013 čeká na komentář

Další stránkou je ebux.cz. Tam už jsem méně spokojená. Stránka mě vzhledově moc nelákala, ale chtěla jsem si zkusit koupit kupon (který prodávájí jen některé kamenné obchody). Kupon jsem si koupila a získala jsem kredit na nákup. První nevýhodou je to, že nelze knihy filtrovat na určité formáty. Nemůžu si vybrat jen pro kindle (alespoň jsem nic takového nenašla). Další nevýhodou je, a to jsem na to přišla až po koupení knihy, že knihu nemůžete stáhnout a uložit si do počítače. Musíte si do počítače nainstalovat wooky program, přes který se přihlásíte a pak teprve můžete knihu číst. A to se mi hodně nelíbí. Když jsem si za knihu zaplatila, chci mít její kopii v knihovně v počítači...

K těmto problémům si ještě přičtěte, že si musíte dávát pozor na kredity. V kamenném obchodě si koupíte kupon, kterým tyto kredity nabijete a tím můžete nakupovat e-knihy a nemusíte čekat na provedení platby bankou, nýbrž je máte hned. Ale pozor. Právě jsem zjistila, že tyto kupony mají splatnost, a ta je omezena na tři měsíce (v případě ebuxu). Takže jsem přišla o víc jak stovku! Což si myslím, že je pěkná zlodějina. Nejdříve si tedy koupíte knihu, kterou si nemůžete ani uložit v počítači, takže ji nemáte 'fyzicky' u sebe doma ve svém počítači, nemůžete si to dát do jiné čtečky než je wooky (propagovaná ebuxem). A teď ke všemu máte ještě tříměsíční limit, abyste si u nich v této době koupili knihy za 500kč. A pokud se vám žádná nelíbí? Máte smůlu, příjdete o kredit a tím o peníze! Takže pozor na ně!!!

Moje hodnocení:

A jaké máte zkušenosti vy s obchody s elektronickými knihami?



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne