MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 srpna, 2013


Druhá část první knihy ze série Píseň ohně a ledu. Tato série se mi opravdu líbí. Čtení mi sice trvá déle, rozhodně nemám na lidi, co přečtou měsíčně deset knih. Mám i jiné koníčky než jen knihy. Ale i tak se nemůžu odtrhnout. A vždycky se těším na další čtení. Dalo by se říct, že je to lehčí čtení než Tolkienovy knihy, tam totiž každá postava má minimálně pět jmen, což mi občas způsobovalo zmatek :-D Ale dost tlachání, jde se na další díl :-P




Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Hra o trůny 2
A Game of Thrones
Píseň ohně a ledu
2
George R.R. Martin
Hana Březáková 
Fantasy
1996 originál / 2000 překlaad
384
Talpress
80-7197-057-3

Anotace Databazeknih.cz:
1. kniha série Píseň ledu a ohně, část 2.
Úvodní část epického fantasy eposu odehrávajícího se ve světě temného středověku, mezi statečnými rytíři, mocnými čaroději, draky, zlovlky a čarostromy... Jako strážce severu lord Stark považuje za prokletí, když ho král Robert pověří úřadem pobočníka vladaře a vyšle ho na jih, odkud se zatím nikdo z jeho rodiny nevrátil. Bezejmenní staří bohové nemají na jihu žádnou moc, Starkova rodina je brzy rozdělena a pobočník sám je polapen do sítě nebezpečných intrik. Ba co hůř, v exilu ve Svobodných městech za mořem dospěl pomstou posedlý chlapec. Jako dědic šíleného Dračího krále, jehož rodina byla vyvražděna, si dělá nárok na trůn. A na severu, tam za Zdí, kde člověk nemůže nikdy říct, co je živé a co ne, se mezitím houfují mrtvé armády Jiných, které vyčkávají na konec léta a nadvládu dlouhé zimy. Příběh zrady a ambicí, lásky, čar a kouzel může začít.



Informace o autorovi

foto: Fandíme Seriálům

Wikipedie: George Raymond Richard Martin (* 20. září 1948 v Bayonne, New Jersey) je americký spisovatel sci-fi a fantasy. Vystudoval žurnalistiku, ale od začátku sedmdesátých let se živí psaním. Patrně nejznámější je díky sérii fantasy románů Píseň ledu a ohně. Je držitelem spisovatelských cen Hugo a Nebula, ceny Brama Stokera či World Fantasy Award.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne